El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC generalitza la proposta Portabella
  • CA

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha avançat avui que el partit independentista preveu coalitzar-se amb altres formacions polítiques en alguns municipis catalans de cara a presentar candidatures conjuntes a les eleccions municipals.

En roda de premsa després de l’Executiva del partit, ha matisat que no es tracta d’un pacte generalitzable en tots els municipis ni extrapolable a altres convocatòries electorals, sinó que seran “maniobres quirúrgiques” en algunes localitats per sumar esforços.

És la primera vegada que la direcció del partit assumeix aquesta posició, que arriba després que el líder d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, advoqués per formar una candidatura a la capital catalana formada pels membres de diferents forces de sensibilitat independentista i d’esquerres.

Aquesta decisió està recollida en el “full de ruta” d’ERC que ha liderat el propi Ridao, que ha avançat que hi ha “autocrítica” per la forta reculada d’ ERC i que es “treuen conclusions” de les causes que han conduït a aquest partit a perdre la meitat del seu electorat i dels seus diputats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa