El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC dubta que el Govern aposti pel dret a decidir
  • CA

La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha qüestionat avui que el Govern es plantegi obertament el dret a decidir de Catalunya quan ha de desplaçar-se a Madrid per demanar permís a l’Estat per endeutar-se. Els republicans reaccionen així a les declaracions del portaveu de l’Executiu català, Francesc Homs, que en la roda de premsa posterior al Consell Executiu ha afirmat que “gens pararà la transició nacional de Catalunya”.

Simó ha carregat contra “una CiU que en la seva campanya electoral apostava pel concert econòmic” i que, després de guanyar les eleccions, ha aparcat aquesta demanda per complet malgrat que els republicans la consideren imprescindible per millorar la situació econòmica catalana. “Quina transició cap al dret a decidir? Perquè et parin has d’engegar alguna cosa, i si el Govern ha engegat alguna cosa són retallades”, ha lamentat.

En les files republicanes també han criticat que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, presenti un acord marc per combatre el fracàs escolar quan ni sindicats ni partits s’han sumat al projecte. Simó ha titllat de “lloable” l’objectiu del departament, però li ha retret que no exhibeix els recursos amb els quals impulsar el seu pla, i que en la seva gestió prioritza els centres privats per davant de l’escola pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa