ERC diu que el veto a Puigdemont és un "intent de silenciar l'independentisme"

Els republicans recorden que el president a l'exili i els exconsellers tenen "dret" a ser a les llistes pel Parlament Europeu

 

 

 

Esquerra Republicana de Catalunya ha denunciat aquest dilluns que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de vetar Puigdemont, Comín i Ponsatí a la llista de JxCat a les eleccions europees és una "clara limitació dels seus drets polítics" i un "intent de silenciar l'independentisme". En un comunicat, els republicans han denunciat que l'estat espanyol demostra que "només sap censurar, reprimir i limitar drets en la seva persecució cap a l'independentisme". Després de donar suport a l'expresident de la Generalitat i als exconsellers, han constatat que tenen "dret" a ser a les llistes electorals al Parlament Europeu.

 

 

ERC també ha criticat que algunes informacions apuntin que el Tribunal Suprem vol evitar que els "presos polítics" puguin mantenir els drets polítics un cop escollits diputats al Congrés i Senat. En aquest sentit, ERC ha manifestat que "persistirà fins al final" i que continuaran lluitant contra la repressió perquè "sigui la democràcia qui guanyi".

 

Comentaris