El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC dirà “rotundament ‘no'” al PSOE “si no es mou”
  • CA

El portaveu d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha manifestat aquest dimecres en el Ple del Parlament que el seu partit “dirà que ‘no’ rotundament” a la investidura de Pedro Sánchez si el govern espanyol “no es mou”. Durant la sessió de control al Govern, Sabrià ha defensat les negociacions amb el PSOE perquè ofereixen “una oportunitat històrica de fer seure Catalunya i l’Estat en una taula de negociació”. “Donem-nos una oportunitat, fem que es moguin”, ha emfasitzat Sabrià.

El portaveu republicà ha afegit que aquesta negociació és “el punt de partida per arribar als nostres objectius” i que ara per ara “falta bilateralitat i garanties per arribar a una solució política”. En aquest sentit, però, Sabrià ha advertit que “no tenim la pressa que ells tenen pel seu calendari”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recordat el compromís del Govern amb el dret a l’autodeterminació. Torra també ha subratllat la necessitat de defensar un “gran acord nacional” per exercir aquest dret “en el més breu temps possible” i s’ha mostrat esperançat que “tots els diputats faran honor a aquest compromís que vam votar entre tots”, en referència a la proposta de resolució aprovada com a resposta a la sentència del procés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa