El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC també denuncia, via esmena, el recurs de l’Estat a la resposta conjunta a la sentència
  • CA

Els tres partits independentistes que havien acordat una resposta conjunta a la sentència amb la presentació d’una proposta de resolució al Parlament on es debatés i votés sobre l’autodeterminació i la monarquia han respost cadascú a la seva manera i de forma individual al bloqueig de la iniciativa, recorreguda pel govern espanyol i aturada parcialment pel Tribunal Constitucional (TC).

La setmana passada, en un gest que ERC va criticar per veure’l partidista, la CUP i JxCAT van registrar diferents esmenes per tal de denunciar la intromissió del Constitucional en aquesta iniciativa i aquest dilluns ERC ha acabat de lliurar la seva proposta d’esmena. En els tres casos, els partits proposen deixar palès el seu rebuig al recurs i que el tribunal espanyol s’extralimita perquè el Parlament ha de poder discutir i votar sobre aquestes qüestions.

En una de les esmenes, ERC lamenta que l’actuació del TC és “contrària als drets fonamentals de llibertat d’expressió, llibertat ideològica i participació política”. En una altra esmena, expressen suport al president de Parlament i a la Mesa investigats per la fiscalia per haver “defensat el dret a la representació política”.

En una altra esmena, els republicans consideren que al persecució judicial de la Mesa del Parlament constitueix una “greu vulneració” de l’autonomia parlamentària i de la inviolabilitat dels diputats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa