El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC demana que Catalunya sigui la tomba del “neo-nacionalisme espanyol”
  • CA

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha demanat el vot pels republicans el 10-N perquè Catalunya sigui la “tomba política” del neonacionalisme espanyol de Cs, el PSOE i les “altres dretes”. Durant l’acte de final de campanya a Terrassa, Aragonès ha dit que el 10-N està a “les nostres mans” donar-los una lliçó, especialment a Cs a qui ha acusat de “fragmentar el país”. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha intervingut a través d’un missatge de veu per primera i última vegada durant la campanya. Rovira ha apostat per dedicar les últimes hores a “no perdre cap vot” i a guanyar amb democràcia “a aquells que ho volen fer amb repressió”. Ha apostat per convèncer fins a l’últim independentista per anar a votar i a reivindicar que s’aposta pel “diàleg i la democràcia”.

Rovira ha defensat que ERC aposta per la democràcia i la defensa dels drets. “Davant la repressió exercim la democràcia i que s’adonin que el problema no som nosaltres ni el que defensem sinó la repressió i l’immobilisme de l’Estat, que és incapaç d’assumir la situació política de Catalunya”, ha sostingut. Aragonès ha centrat bona part del seu discurs en carregar contra el PSOE en considerar que durant la campanya ha fet un míting amb l’exhumació de Franco i amb la visita de Felip VI a Barcelona. També ha dit que no ha derogat la reforma laboral del PP, ni garantit les pensions o retirat la llei mordassa. Després que la Junta Electoral Central hagi tombat el recurs d’ERC per restituir el president d’ERC, Oriol Junqueras, com a cap de llista el 10-N, Aragonès ha dit que faran tot el possible perquè aquest torni a “asseure’s al Congrés i miri als ulls dels que s’alegren de la seva sentència de presó”.

Per la seva banda, el cap de llista d’ERC el 10-N, Gabriel Rufián, ha subratllat que el PSOE quan pot escollir “tria la pitjor opció” i ha avisat de la voluntat d’apostar per la gran coalició de PSOE i PP. Una aposta que, per Rufián, suposaria una “regressió de drets civils i socials” a tot l’Estat. Per això, ha apel·lat a tots els demòcrates del país, “que apostin pel diàleg i la via política”, a votar ERC i derrotar de forma “incansable” el PSOE aquest 10-N. Rufían ha reclamat el vot ERC de forma especialment contundent durant el tancament de campanya. De fet, ha tancat la intervenció reclamant el vot perquè el partit ha nascut per “guanyar”, perquè són republicans i independentistes i perquè son catalans i n’estan “orgullosos”. “Per cada vegada que heu sentit ràbia davant de les mentides d’Arrimadas o Rivera, que bonic seria guanyar-los aquest, voteu! Voteu que guanyarem! Som republicans, independentistes i catalans. I estem orgullosos de ser-ho! Visca la terra!”, ha dit Rufián per tancar l’acte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa