ERC demana a Torra que empenyi JxCAT a retirar les esmenes a la llei de lloguers

El president del grup republicà, Sergi Sabrià, lamenta que “el centre-dreta català” intenti frenar el topall legal als preus

A poques hores perquè es produeixi la votació al Parlament sobre les esmenes a la llei que ha de regular el preu dels lloguers a Catalunya, i amb vuit esmenes de JxCAT sobre la taula que ERC, els Comuns i la CUP no accepten, la sessió de control al Govern ha servit perquè els republicans intentin aconseguir el suport del president Quim Torra per pressionar els junters i que retirin les esmenes que, al seu parer, trenquen el consens que s’havia assolit entre les quatre partits i el Sindicat de Llogaters. “Vostè pot ser la clau per tombar la balança, fem-ho, president?”, ha dit el president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, conscient que Torra s’ha manifestat a favor d’aquesta llei des del primer moment, i que dins de JxCAT hi ha també divisió al respecte.

 

Torra ha explicat que “confio en què hi hagi un esforç col·lectiu per tirar endavant la llei, espero que hi hagi aquesta suma de voluntats. Encara queden hores, però no ens equivoquem, els que votaran no són a l’altra banda de l’hemicicle”, en referència a Cs, PP i PSC. Sabrià, per la seva banda, ha lamentat que “el centre-dreta català” no defensi els més vulnerables en una situació d’emergència social i intenti protegir els arrendadors per sobre dels llogaters –les esmenes de JxCAT suavitzen algunes de les restriccions de preu pactades inicialment-. En aquest sentit, Torra ha remarcat que “nosaltres no volem ocupar l’espai polític de centre-dreta, i de fet hi ha un gran consens en aquest país per regular els lloguers. Insisteixo, els que votaran no estan aquí, estan allà”, assenyalant la bancada unionista.

 
 

Comentaris