ERC demana a Torra eleccions imminents per “mantenir la dignitat” de la Generalitat

Els republicans reconeixen que, a les portes del Suprem, no hi ha acord amb JxCAT i la CUP sobre quina resposta donar a la inhabilitació del president

“President, és a les seves mans mantenir la dignitat de la institució, que està per sobre dels partits i dels càrrecs, vostè sempre ha vetllat per la dignitat de la institució. És a les nostres mans evitar una provisionalitat que la gent no vol, evitar interinatges llargs”. És el missatge que ha enviat el cap de files d’ERC, Sergi Sabrià, al president Torra en el marc del debat de política general. En aquest sentit, el republicà ha reconegut que, un dia abans que el president viatgi a Madrid per a la vista del Suprem que ha de confirmar o tirar enrere la inhabilitació dictada pel TSJC: “Cal pactar una resposta de país pensant en la gent, ens ho demana la gent, i no podem trobar-nos en el darrer moment amb visions diferents, perquè ja ens hem equivocat altres vegades. De moment no ha estat possible, però la predisposició de les parts és bona”.

Sabrià ha insistit que calen eleccions per “fer front a la repressió i al virus, pactant els escenaris que han de venir”. Per als republicans, un període d’interinatge de sis mesos –el temps aproximat fins que el Parlament es dissolgués i es convoquessin eleccions- seria debilitar l’independentisme. Per contra, per a ERC pactar un calendari electoral imminent, permetrà “donar als catalans certeses, estratègia i planificació per fer front a la repressió”.

El president del grup parlamentari d’ERC ha insistit a donar suport a Torra, però deixant clar que “toca preparar la resposta a la inhabilitació a consciència per no viure un nou episodi de divisió de l’independentisme: “És urgent i imprescindible que els socis de Govern i els companys de la CUP puguem pactar els escenaris davant la possible inhabilitació i compartir-los amb els agents socials i una ciutadania que ens demana claredat i certeses, sense imposicions i sense xantatges”, ha dit Sabrià en al·lusió a JxCAT.

De fet, ha estat molt directe en aquest sentit: “No volem que ningú s’aprofiti del Govern per desgastar el company de viatge, cal pensar en el país i governar de forma republicana. No podem ser electoralistes i pensar només en la reconstrucció d’un partit”, ha sentenciat.

 

Sabrià ha finalitzat la seva intervenció adreçant-se novament al president Torra i instant·lo a convocar eleccions de forma imminent: "Junts podem salvar la institució. Superem el 50%, preparem-nos millor, tornem-hi una altra vegada i guanyem de manera definitiva",

 

Comentaris