El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC insta Sassoli a protegeir la immunitat de Junqueras
  • CA

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dijous que el partit impugnarà la decisió del Tribunal Suprem de fer-se el sord davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea i mantenir Oriol Junqueras a la presó, i demanaran al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que protegeixi la immunitat de l’exvicepresident de la Generalitat. “El Suprem ha dictat el Brexit judicial de l’Estat espanyol”, ha manifestat Aragonès.

El també conseller d’Economia ha titllat la situació “d’escàndol absolut” i ha avançat que ERC esgotarà tots els recursos possibles en els tribunals per tal d’aconseguir que Junqueras pugui exercir com a eurodiputat. “Presentarem un recurs de súplica davant del Tribunal Suprem i si cal arribarem als tribunals europeus”, ha afirmat el vicepresident.

Aragonès, que ha manifestat que cal “respectar el prestigi i l’eficàcia” del TJUE, ha assegurat que “és més important que mai un pronunciament per part del Parlament Europeu i que verifiqui les credencials de JUnqueras en la votació que es dugui a terme aquest dilluns”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa