ERC demana responsabilitat de la CUP per aprovar els pressupostos

Marta Vilalta recorda als anticapitalistes que hi ha "unes necessitats a atendre" al país encara que no arribin a un acord sobre el rumb polític

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha apel·lat a la responsabilitat de la CUP, i també de la resta de grups del Parlament, en la negociació perquè tirin endavant els pressupostos del 2020. En una entrevista a SER Catalunya, la diputada ha explicat que el Govern treballa en els comptes, que el vicepresident Aragonès presentarà al setembre, i ha afirmat que es parlarà amb tothom, prioritzant la CUP, els comuns i el PSC, en cas que hi hagi mà estesa per part dels socialistes. Vilalta creu que la posició dels anticapitalistes, que han suggerit que si no hi ha un acord en autodeterminació no hi ha res a parlar, és "coherent" perquè "per poder arribar a acords és millor si comparteixes una estratègia". Tot i això, ha recordat que "encara que no es tingués, hi ha unes necessitats a atendre", com la sanitat, l'educació o els afers socials.

La candidata a la secretaria general d'adjunta d'ERC ha explicat que no llencen la tovallola de poder arribar a acords amb altres forces, i tampoc amb la CUP, per molt que vegin que sembla "difícil o impossible". "Aquestes converses –sobre el rumb polític que vol marcar la CUP- hi seran, parlant també de partides i objectius", ha afegit. D'altra banda, ha assegurat que en aquest procés cal encarar-se cap a la negociació i diàleg amb l'Estat espanyol: "No tot és tan senzill i hem de saber combinar l'acció proactiva amb l'acord".

D'altra banda, ha reivindicat el paper d'ERC en la negociació de la fallida investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Vilalta creu que s'ha fet un "exercici de responsabilitat" des de la seva formació, que ha estat un "exercici molt honest de responsabilitat, valentia i coratge en moments complicats" i que això "vol dir fer política". També ha recriminat l'actitud de Sánchez –"irresponsable i fins i tot prepotent"- per no haver-se volgut reunir, de primeres, amb ERC i JxCat. Vilalta ha celebrat que ara sí que estigui disposat a parlar.

Vilalta ha explicat que el vicepresident i conseller d'Economia compareixerà al Parlament per explicar les retallades de despesa pública, que ha denominat "conseqüències de l'asfíxia econòmica del govern espanyol". Segons la diputada, la compareixença es concretarà en els pròxims dies. 

 
 

Comentaris (6)
Miquel Fa 3 mesos
Demanar responsabilitat a la CUP és esperar que un arbre faci patates...
Peret el menut, exvotant de ERC Fa 3 mesos
Vilalta ha celebrat que Sanchez ara sí que estigui disposat a parlar. Per a qué? Per a tornar a dir el mateix de sempre ? Pero Vilalta que't creus que som nens petits que es xupem el dit ? Encara penses que ens podeu continuar enganyant ?
Ramon Fa 3 mesos
Ah, caram, així doncs aquests ajustaments com que els fan ells ja no són "ratayadas sussials salvachas"? Quin morro. Quines penques. Després del que els molt xoriços i traïdors van dir i fer a un Artur Mas que el 2010 es va trobar Amb tot el que es va trobar. ERC es la indecència feta partit polític. Acabar amb ERC és un imperatiu sobiranista, nacional i també moral.
Angels F. Fa 3 mesos
ERC no tè vergonya! Quan ha assumit la pròpia responsabilitat en la guerra contra Puigdemont?
Matrix Fa 3 mesos
... i la responsabilidad d'ERC per no fer president a Puigdemont??????
RFS Fa 3 mesos
I jo demano a la CUP , que monti una mani en contra del CUPO VASCO !!!!