El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC demana reconeixement per a Puigdemont i un Govern “efectiu”
  • CA

 

El grup parlamentari d’ERC ha celebrat que hi hagi un “ampli consens” per reconèixer la legitimitat de Carles Puigdemont a Brussel·les i que, alhora, es pugui formar un Govern “efectiu” a Catalunya. Durant el debat de la proposta de resolució de JxCat per a reiterar la legitimitat de Puigdemont com a candidat a la Generalitat, la secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha reiterat que els dos objectius són dotar el president destituït de “tot el reconeixement”, i formar un executiu “operatiu i efectiu” a Sant Jaume. “Avui entenem que comencem a fer els passos en aquest camí”, ha constatat Rovira. A més, la dirigent republicana ha fet autocrítica i ha assumit que “massa vegades” s’ha caigut en “l’error” de tractar la ciutadania amb “paternalisme”.

 

Rovira ha insistit que només amb unes institucions “fortes i restituïdes” es podrà tornar a començar a “caminar i avançar” per retornar el Govern al servei de la ciutadania. La secretària general d’Esquerra també ha apuntat que després de l’1-O s’ha constatat que la unitat de l’Estat està per damunt del model social democràtic i de dret, i que ha asseverat que el govern espanyol abusa del seu poder.

  

Davant d’aquest escenari, Rovira ha insistit en l’objectiu de crear un país “lliure“, i ha subratllat que ERC aposta per una República “plena de contingut”. Així doncs, la número dos dels republicans ha sentenciat que la independència és un “instrument” per construir els objectius i crear un país més “net i lliure”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa