ERC demana reconeixement per a Puigdemont i un Govern "efectiu"

Marta Rovira fa autocrítica i assumeix que massa vegades s'ha caigut en l'"error" de tractar la ciutadania amb "paternalisme"

 

El grup parlamentari d'ERC ha celebrat que hi hagi un "ampli consens" per reconèixer la legitimitat de Carles Puigdemont a Brussel·les i que, alhora, es pugui formar un Govern "efectiu" a Catalunya. Durant el debat de la proposta de resolució de JxCat per a reiterar la legitimitat de Puigdemont com a candidat a la Generalitat, la secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha reiterat que els dos objectius són dotar el president destituït de "tot el reconeixement", i formar un executiu "operatiu i efectiu" a Sant Jaume. "Avui entenem que comencem a fer els passos en aquest camí", ha constatat Rovira. A més, la dirigent republicana ha fet autocrítica i ha assumit que "massa vegades" s'ha caigut en "l'error" de tractar la ciutadania amb "paternalisme".

 

Rovira ha insistit que només amb unes institucions "fortes i restituïdes" es podrà tornar a començar a "caminar i avançar" per retornar el Govern al servei de la ciutadania. La secretària general d'Esquerra també ha apuntat que després de l'1-O s'ha constatat que la unitat de l'Estat està per damunt del model social democràtic i de dret, i que ha asseverat que el govern espanyol abusa del seu poder.

 

  

Davant d'aquest escenari, Rovira ha insistit en l'objectiu de crear un país "lliure", i ha subratllat que ERC aposta per una República "plena de contingut". Així doncs, la número dos dels republicans ha sentenciat que la independència és un "instrument" per construir els objectius i crear un país més "net i lliure".

 

Comentaris