El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC demana a l’ONU i a la CE investigar “l’amenaça” del Suprem sobre els presos
  • CA

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba demana a l’alta comissària dels Drets Humans de l’ONU, Michelle Bachelet, i a l’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, que investiguin “l’ameneça” del Tribunal Suprem sobre el confinament dels presos independentistes. Després que el Tribunal Suprem avisés les presons que deixar passar el confinament a casa als líders independentistes podria suposar un delicte de prevaricació, Riba reclama en una carta investigar “el recurrent tractament discriminatori” que considera que pateixen els presos independentistes i “actuar de manera adequada”.

“És impossible entendre les amenaces del Tribunal Suprem a funcionaris”, diu Riba en l’escrit, en el qual també denuncia que l’avís del tribunal és una “violació de la separació de poders”. En la carta, l’eurodiputada d’ERC recorda que als presos independentistes ja se’ls aplica l’article 100.2, que permet sortides temporals de la presó per treballar o fer activitats de voluntariat i que, per tant, “compleixen les condicions” per poder passar el confinament a casa.

L’alta comissària dels Drets Humans de l’ONU va demanar l’alliberament dels “presos polítics” i “delinqüents de baix risc” durant la crisi del coronavirus la setmana passada. Segons Bachelet, “avui més que mai, els governs haurien d’alliberar qualsevol persona detinguda sense una base legal suficient, inclosos els presos polítics i els detinguts simplement per expressar opinions crítiques o dissidents” amb l’objectiu de reduir el nombre de presos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa