ERC demana la dimissió de Rajoy després de "fer-se la infanta" a l'Audiència

"Li ha faltat dir que ho feia tot per amor", ironitza Gabriel Rufián

 

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha demanat aquest dimecres la dimissió del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, al qual ha acusat de "fer-se la infanta" descarregant-se de tota responsabilitat sobre la presumpta 'caixa B del PP durant la seva declaració com a testimoni en el judici pel cas Gürtel: "Li ha faltat dir que ho feia tot per amor", ha ironitzat.

 

En una roda de premsa a la Cambra baixa, Rufián s'ha congratulat que "per fi" Rajoy hagi atestat "enfront d'un jutge" per un dels "majors casos de corrupció" del país, però ha donat per fet que no li passarà factura a les urnes, sinó més aviat al contrari. "Avui alguns hem perdut el temps però ell ha guanyat quatre, cinc, sis o deu diputats", ha lamentat.

 

Rufián ha recriminat Rajoy que s'hagi "fet un Borbó" i ha comparat la seva declaració exculpatòria amb la de la infanta Cristina en el Cas Nóos', on va assegurar que era el seu marit el que s'encarregava dels assumptes financers. "Li ha faltat que ho havia fet per amor, per amor a la pàtria, suposo", ha comentat el diputat independentista.

El Capo ha de comparèixer

 

Així, després de recordar al president que "no és diu Borbó de cognom", Rufián l'ha instat a donar explicacions i ha anunciat el suport d'ERC a la iniciativa d'Unidos Podemos per forçar la compareixença de Rajoy en un Ple extraordinari del Congrés aquest estiu.

 

 

"El capo de la corrupció ha de donar explicacions i l'única moció de censura real es diu referèndum d'autodeterminació català i serà l'1 d'octubre", ha apuntat.

 

Comentaris