El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC demana “compartir la decisió” de convocar noves eleccions
  • CA

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha reconegut aquest dilluns que la decisió de convocar noves eleccions correspon al president de la Generalitat, Quim Torra, però ha afegit que “tothom ha de poder dir allò que pensa” i ha demanat que es puugui “compartir la decisió i debatre-la”. Vilalta ha fet aquestes declaracions després que l’exdiputat d’ERC al Congrés Joan Tardà digués aquest cap de setmana que la decisió de Torra de convocar o no eleccions hauria de tenir “el consentiment” d’ERC.

Preguntada per si la convocatòria de noves eleccions pot ser una reacció a la sentència que faci el Tribunal Suprem, Vilalta ha dit que “quan calgui donar resposta, ens agradaria poder-ho debatre i prendre decisions consensuades”. “La resposta al judici ha de ser coordinada, compartida i unida”, ha dit. En aquest sentit, Vilalta ha dit que “la posició d’ERC és la de fer un consens estratègic” i generar una estratègia de resposta a les sentències que no aglutini només l’independentisme, sinó tot el sobiranisme. “Ens hem d’entendre els que creiem que la repressió no és la resposta”, ha sentenciat.

 

Lamenta “l’immobilisme” de Sánchez

Per altra banda, Vilalta ha lamentat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es mantingui a “l’immobilisme” i no aconsegueixi arribar pactes amb les diverses formacions del Congrés dels Diputats perquè l’investeixin president una altra vegada. “No ha estat a l’alçada i no ha respectat els resultats electorals”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa