El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC demana a Sánchez que “mogui peça” per obrir negociacions
  • CA

 

Ara la pilota està a la teulada de Sánchez“. Així ho ha assegurat aquest dilluns la portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la compareixença per valorar els resultats de les eleccions d’aquest 28 d’abril, en les què a Catalunya ha guanyat ERC i ara el PSOE necessitarà el suport dels republicans i de Podemos per governar, això si els socialistes no opten per intentar aliar-se amb Albert Rivera.

 

Vilalta ha afirmat que és Pedro Sánchez qui “ha de donar resposta al missatge” que els catalans van dipositar a les urnes el 28-A: “una solució democràtica i política” al conflicte entre Catalunya i Espanya. En aquesta línia, ha assegurat que ara és hora que Sánchez “mogui peça” i obri unes negociacions amb ERC per tal de formar govern a Madrid.

 

“Les urnes envien un missatge clar a Sánchez, i és que al PSOE li toca canviar i desmarcar-se de l’immobilisme”, ha etzibat Vilalta, a més de demanar al president del govern espanyol que sigui “valent“. “Ells han guanyat, i ara cal que escoltin el missatge que diu que la via política és la que fa avançar”, ha dit la portaveu republicana. Per la seva part, Rufián ha sentenciat que “no es tracta de què farà ERC amb el PSOE, sinó què farà el PSOE amb Catalunya o amb ERC“.

 

Qui serà líder dels republicans a partir d’ara al Congrés dels Diputats també li ha demanat a Sánchez que mantingui la “coherència” del ‘No és No’ que ja va mantenir en la darrera legislatura quan el líder socialista es negava a investir Mariano Rajoy president del govern espanyol. El cap de llista d’ERC li ha recordat al líder socialista que ahir el públic de Ferraz li va demanar ‘Con Rivera no’.

 

Joan Josep Nuet també estava present a la roda de premsa i ha comparegut per valorar els resultats electorals en nom se Sobiranistes. “Ningú ja no pot dubtar que l’única solució per resoldre aquest conflicte és donar-li la paraula a la gent“, i ha celebrat que els tres partits de drets espanyolistes hagin “fracassat” a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa