ERC demana a Podemos que condicioni els pactes amb el PSOE a l’autodeterminació

Els republicans demanen el vot per Junqueras a les europees perquè a, diferència del Congrés, “al Parlament Europeu no els podran suspendre”

ERC ha celebrat un acte electoral conjunt per a les eleccions municipals i europees aquest dimecres a la presó Model i ha posat el focus en els comuns. Dirigents republicans com Ernest Maragall o Marta Vilalta han reclamat als comuns que siguin més proactius i clars en la defensa dels líders independentistes exiliats i empresonats. Així, Maragall ha reclamat a Colau “condicionar qualsevol acord polític amb el socialisme espanyol i català al reconeixement de l’autodeterminació de Catalunya” i “posar fi al festeig entre En Comú Podem i PSC” al Parlament.

“Barcelona no acceptarà ser una peça de canvi en el seu tauler d’escacs de repartiment del poder”, li ha etzibat. “No jugui amb Barcelona, senyora Colau!”, li ha exigit l’alcaldable, que considera que els darrers dies la líder dels comuns ha mostrat una “deriva inquietant”. Acompanyat per les diputades Eva Baró, Jenn Díaz i Marta Vilalta, el conseller Chakir El Homrani i l’exconseller –en un vídeo– Carles Mundó, l’alcaldable ha insistit en què ERC té “la victòria a l’abast a Barcelona”.

 

Marta Vilalta ha demanat votar a Oriol Junqueras a les eleccions europees diumenge perquè a diferència del Congrés “al Parlament Europeu no els podran suspendre”: “Els nostres vots poden fer que tornin a ser lliures”. Ha criticat l’hostilitat cap als presos polítics electes aquest dimarts al Congrés i ha defensat que guanyar diumenge enviaria un missatge clar a l’Estat com el de les passades eleccions del 28A: “Els hem de dir que no és un miratge d’un sol dia, sinó que és real i que ho hauran d’aguantar.” Jenn Díaz ha lloat la victòria d’ERC a les eleccions espanyoles del 28A per haver “trencat amb la lògica d’un país dividit i una Tabàrnia inventada”, en imposar-se “en ciutats com Manlleu però també en pobles com Cervelló”.

Finalment, El Homrani ha confiat que “aquest diumenge Barcelona dirà que és republicana” i ha apel·lat a predicar l’independentisme amb obra de govern: “La República és un instrument”. En aquest sentit ha augurat que “d’aquí 4 anys encara hi haurà més republicans i republicanes” a la ciutat perquè l’equip de Maragall haurà “fet bé la feina”. També ha demanat “més autoestima” a l’independentisme per tal de “persistir” i “no renunciar a cap urna”. 

 

Comentaris