ERC demana a Echenique que es disculpi després de comparar les urnes amb "caixetes"

Carrega contra el secretari d'organització de Podem de voler "ridiculitzar" la voluntat democràtica d'"una part molt important" de Catalunya

 

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha demanat aquest dimarts al secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, que corregeixi i es disculpi després d'haver comparat les urnes amb "caixetes". "Entenem que hi hagi polítics o partits que pretenguin ridiculitzar la voluntat democràtica d'una part molt important del poble de Catalunya però que ho faci una persona tan important de Podem és francament trist i ofèn molt", ha assenyalat en declaracions als mitjans des dels passadissos del Congrés.

"Que algú tan important com Echenique parli de caixetes buscant el to i la paraula per ofendre crec que això diu molt poc d'ell i embruta l'honor de mils de catalans que voten Podem", ha reiterat Tardà, que li ha exigit que corregeixi aquestes paraules i demani disculpes.

 

 

Aquest dilluns Echenique va afirmar que la seva formació no té cap inconvenient i considera "legítim" que Ada Colau faciliti la celebració de l'1-O, tot i que ho va rebaixar a una "decisió administrativa" de l'Ajuntament de Barcelona "de donar suport obrint portes, col·locant taules o posant caixetes sobre de taules".

 

 

En relació al compromís d'Ada Colau de facilitar la celebració del referèndum, Tardà s'ha mostrat "convençut" que finalment es trobaran tots els favorables a exercir el dret a decidir en la crida a les urnes.

 

Comentaris