El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC de Lleida votarà Forcadell, Bassa i Serret en el ple d’investidura del nou alcalde
  • CA

 

Els tres regidors del grup municipal ERC-Avancem a l’Ajuntament de Lleida votaran aquest dimecres en el ple en el qual s’elegirà el socialista Fèlix Larrosa com a nou alcalde de la ciutat l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, l’exconsellera Dolors Bassa -totes dues a la presó pel procés sobiranista- i l’exconsellera Meritxell Serret, també investigada i actual delegada de la Generalitat a Brussel·les i que es troba a l’exili. La formació ha assegurat aquest dimarts en un comunicat que opta per fer un acte simbòlic per reivindicar la llibertat de tots els presos i exiliats polítics, així com per donar visibilitat a les dones.

 

El president del grup municipal, Carlos Vega, ha explicat que és voluntat dels republicans fer una votació simbòlica “amb molta càrrega política i emotiva per remarcar que aquestes persones no han de seguir en l’oblit”, i per reafirmar el compromís d’ERC-Avancem amb la República catalana des de l’Ajuntament de Lleida. Vega ha destacat que el grup ha triat aquests tres noms per reivindicar-ne la llibertat, perquè “les dones són la part més oblidada del procés polític contra l’independentisme català”.

 

Pel que fa al candidat socialista, Fèlix Larrosa, Vega l’ha definit com més dialogant que l’exalcalde i actual ambaixador a Andorra, Àngel Ros, i ha recordat que ha governat amb ell. “No apareix del no-res, fa tres anys i mig que es troba al Govern de la Paeria treballant i seguint la línia d’actuació de l’anterior alcalde”, ha dit, i ha insistit que el seu grup li reclamarà els incompliments del Govern municipal en aquesta etapa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa