El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC critica que Sánchez no els citi i l’insten a veure Junqueras a la presó
  • CA

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha criticat aquest dilluns que el president del Govern central, Pedro Sánchez, no els ha fet arribar “cap petició de reunió” ni cap oferta ni contacte malgrat que ERC va ser el partit més votat a Catalunya en les eleccions generals del 28 d’abril. En la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció d’ERC, ha advertit al líder del PSOE que l’interlocutor d’ERC és el seu líder i candidat en les generals, Oriol Junqueras, malgrat que estigui en presó preventiva des del 2 de novembre del 2017.

 

Així, els republicans han instat el president del Govern espanyol que vagi a la presó a veure Junqueras o defensi la llibertat dels presos sobiranistes: “Si volen oferir-nos alguna cosa, estaran d’acord a anar a la presó o en què siguin alliberats els presos polítics”. Vilalta també ha assegurat que no han rebut cap oferta del PSOE per negociar que ERC pugui optar a un dels llocs de la Mesa del Congrés, l’òrgan rector de la Cambra i una de les primeres negociacions que hauran d’afrontar els partits en la nova legislatura.

 

En ser preguntada per si altres membres de la candidatura d’ERC en les generals que no estiguin a la presó podrien exercir el paper d’eventuals negociadors amb el PSOE, ha contestat que “qui negocia és qui ha liderat les candidatures” –en al·lusió a Junqueras–. “En un marc de normalitat democràtica qui hauria de poder liderar les negociacions hauria de ser Oriol Junqueras. Que el vagin a veure o que pugui ser alliberat”, ha resolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa