El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC crida a mobilitzar-se contra bancs i caixes retirant-ne els diners
  • CA

El diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha cridat a la mobilització ciutadana contra bancs i caixes a través de “retirades simbòliques” de fons, en denúncia per la “impudícia” de les primes dels directius i d’accions en les pròpies sucursals i en “solidaritat” amb les seves “víctimes i damnificats”, com aquells que perden el seu habitatge i queden “endeutades per vida” per impagament de les hipoteques.
En un article publicat en el seu blog d’Internet, Tardà afirma que aquest és el “camí més eficient” perquè els ciutadans prenguin “consciència col·lectiva” de “qui és el responsable” de la crisi i de com podem sortir d’ella sense “sacrificar la cohesió social”.

Per Tardà, mentre la banca continua incrementant “mes a mes i any rere any els comptes de beneficis” i les caixes aborden reconversions amb “prejubilaciones a dolls” gràcies al lliurament de diners públics “sense cap control”, els ingressos familiars “descendeixen a dolls” i la “precarietat laboral i salarial es converteix en un mal “estructural” de la societat.

Així mateix, acusa al sistema financer de demanar el “debilitament” del sistema públic de pensions, la sanitat pública, l’educació i la dependència per contenir la despesa. “Aquesta és la lletania, repetida com un mantra, que ens endossen”, afirma. El diputat republicà, qui també reclama als ajuntaments mesurades de “pressió” sobre els habitatges buits en mans de les entitats, afirma que no és admissible la “actitud tossuda” cap a bancs i caixes i la “desorientació i frustració” que ha provocat la “incapacitat” del PSOE per actuar sobre el sistema financer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa