El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC convida els comuns i el PSC a sumar-se a “l’onada democràtica” de l’1-O
  • CA

 

El portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha apel·lat aquest dilluns a les direccions de Catalunya en Comú i el PSC que se sumin a “la onada democràtica” a favor del referèndum de l’1-O. Sabrià ha comentat les dades d’una enquesta segons la qual un 64% dels catalans amb dret a vot participaran al referèndum. “És significatiu que, tot i les amenaces del govern espanyol, un percentatge tan alt estigui decidit a exercir el vot”, ha dit.

 

El portaveu d’ERC ha afegit que el que es vol és que “els ciutadans puguin decidir el futur del país, votin que sí o votin que no”. Sabrià assegura que “no es pot aturar la voluntat democràtica d’un poble”. “La democràcia està del nostre costat”, ha insistit. Sabrià ha explicat que “qui realment ho té difícil a dia d’avui no som nosaltres sinó l’Estat espanyol,  si es manté en els paràmetres de la democràcia no podrà aturar el referèndum”.

Sabrià ha afegit que l’Estat amenaça perquè sap que ho té molt difícil per aturar un referèndum que desitja un 80% dels ciutadans i que una importantíssima majoria assegura que hi participarà encara que l’Estat ho prohibeixi. “No tenen arguments i les amenaces no aturen la voluntat d’un poble mobilitzat. Som al costat de la democràcia”, ha indicat.

El portaveu republicà ha argumentat que l’Estat ha decidit “que no vol invertir a Catalunya, que per voler anar en contra de l’independentisme està disposat a posar en risc la seguretat de tots els ciutadans. “Uns defensem el dret a vots de tots, els altres per boicotejar una part, posen en risc la seguretat de tots”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa