El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC i EH Bildu pregunten al Senat si l’operació Balmis de l’Exèrcit s’ha consensuat amb les CCAA
  • CA

ERC i EH Bildu han registrat una bateria de preguntes al Senat per saber si l’operació Balmis de l’Exèrcit s’ha consensuat amb les diferents comunitats autònomes i si s’ha coordinat amb els Mossos d’Esquadra i els cossos de Policia Local de Catalunya. Les formacions també volen saber si el govern espanyol té “dades objectives” que avalin “la incapacitat manifesta” del conjunt de forces i cossos de seguretat per “vetllat pel compliment del confinament” i quins criteris s’han seguit per decidir desplegar les forces armades. A més, pregunten si l’executiu té dades que avalin que un “incompliment sistemàtic” del confinament per part de la ciutadania.

També volen reclamen saber si hi ha previst mobilitzar la reserva de l’Exèrcit i en quins municipis s’estén l’operació militar i amb quins criteris s’ha fet.

D’altra banda, pregunten si els efectius utilitzaran armament o “quina amenaça concreta avala” la seva presència en hospitals, centres de salut, residències, aeroports i ports.

A més, volen saber quines instruccions tenen els efectius de les forces armades per patrullar i interactuar amb civils i si el seu desplegament es deu a una “insuficiència d’efectius” d’altres cossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa