ERC bat el seu "rècord històric" amb 807 candidatures als municipis catalans

Els republicans sol·liciten a la JEC que Junqueras torni a intervenir en campanya

ERC ha anunciat aquest dijous que en les eleccions municipals del 26 de maig es presentarà a 807 localitats catalanes, "rècord històric" de la formació republicana i que supera en gairebé un centenar les 715 llistes que va presentar en els comicis locals de fa quatre anys, el 2015. Ho ha explicat en el brífing que ha celebrat per presentar els eixos de la campanya electoral de les municipals i les europees, per a les quals té un pressupost de 3,2 milions d'euros: dos milions per als comicis locals i 1,2 per als del Parlament Europeu.

 

ERC també destaca que ha pogut formar llistes en el 100% dels 137 municipis de la regió metropolitana de Barcelona, tradicionalment un feu del PSC en el qual ERC ha mirat de guanyar presència aquests darrers anys per fer un salt de qualitat en els seus resultats. També recalca que la seva presència a la Catalunya interior no ha minvat, perquè ha aconseguit presentar llista al municipi més petit --Gisclareny (Barcelona) de 29 habitants--, i assegura que a 48 localitats catalanes només s'hi presenta la llista d'ERC, la qual cosa els garanteix l'Alcaldia. A més, ERC reivindica que les seves llistes són "joves i renovades": de les 11.697 persones que integren les candidatures, 1.461 tenen 30 anys o menys i un 53% dels cap de llista als ajuntaments ho són per primera vegada en aquests comicis, segons les seves xifres.

 

 

També ha sol·licitat a la Junta Electoral Central que el líder del partit i candidat a les europees, Oriol Junqueras, pugui intervenir en la campanya des de la presó de Soto del Real i, encara que no té resposta, confia que sigui afirmativa perquè ja va poder intervenir en la campanya de les eleccions generals. Si en les eleccions generals ERC va celebrar actes electorals a les presons de Lledoners (Barcelona), Puig de les Basses (Girona) i Mas d'Enric (Tarragona), aquesta vegada ha sol·licitat permisos per fer-ho a Wad-Ras i Quatre Camins (Barcelona), i està pendent de resposta.

 

Comentaris