ERC avisa JxCAT: "La confiança ha quedat tocada"

El president dels republicans al Parlament dubta que Puigdemont i Torra estiguin d'acord amb el pacte

El portaveu parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha afirmat que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) oferia a Junts per Catalunya (JxCat) un acord "igual al del PSC" per presidir la Diputació de Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha afirmat que no entén per què els postconvergents han optat per la via del PSC "d'Illa, Zaragoza i tot el que representa" i ha lamentat que la confiança entre els dos partits independentistes "ha quedat tocada". Sabrià també ha considerat un error de primera magnitud "regalar" la tercera institució del país als socialistes i ha dubtat que els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra hi estiguin d'acord.

Sabrià ha assegurat que la tria de Junts per Catalunya els sap "molt de greu" i que el sentiment que tenen els republicans és que es queden "sols" en l'espai dels drets civils i polítics i en la "solució a través" de les urnes. Amb tot, i com ja ha indicat l'encara vicepresident de la Diputació de Barcelona i candidat d'ERC a la presidència de l'ens, Dionís Guiteras, Sabrià ha confiat que Junts per Catalunya pugui canviar de parer abans de la constitució de l'ens provincial. 

 

Després d'aquest pacte, que des de JxCAT justifiquen perquè "ERC no havia fet cap oferta", i perquè "després de 26 pactes amb el PSC per arrabassar-nos l'alcaldia", no se senten "moralment obligats" a pactar a tot arreu amb els republicans. Sigui com sigui, tant ERC com JxCAT no amaguen que les relacions al Govern de Quim Torra quedaran tocades. 

 

Comentaris (7)
Norman Bates Fa 4 mesos
ERC s'ha tornat autonomista, el PdeCAT només bla, bla, bla, de la CUP no me'n fio un pèl. Com independentista em sento orfe.
Groc Fa 4 mesos
Cínics, hipòcrites !!!
Ramon Fa 4 mesos
Quin cinisme, que ERC se'n queixi!
Confiança Fa 4 mesos
Quina confiança? Justament la la falta de confiança entre els nostres partits es el que es critica ireclama que es resolgui des de l'independentisme. Aqust 11s vos ho recordarem, erc, pdcat i cup.
pere Fa 4 mesos
i a les municipals que? srs. de erc
Per favor aclariu si JxCat es lo mateix que el PEDeCat..... Fa 4 mesos
Aquest pacte No l'ha signat JxCat, ho ha fet el PEDeCat, la gent de Convergencia, hi ha la signatura de Illa PSC i Bonvehi PEDeCat...no hi cap signatura de ningú de JxCat, .....
Joana Fa 4 mesos
sou tots uns miserables. només penseu en vosaltres. com s'estan rient des madrid. espero que surti un nou partit que realment vulgui la independència. aneu a l a merda.
odisea Fa 4 mesos
Es lo que hay nadie quiere perder su silla,y sus privilegios,el pais y su gente les importa un bledo,los politicos solo sirven para mentir y enredar a la gente,yo deje de votar nunca seremos un pais con estos sinverguenzas.saludos.