El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC avisa JxCAT: “La confiança ha quedat tocada”
  • CA

El portaveu parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha afirmat que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) oferia a Junts per Catalunya (JxCat) un acord “igual al del PSC” per presidir la Diputació de Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha afirmat que no entén per què els postconvergents han optat per la via del PSC “d’Illa, Zaragoza i tot el que representa” i ha lamentat que la confiança entre els dos partits independentistes “ha quedat tocada”. Sabrià també ha considerat un error de primera magnitud “regalar” la tercera institució del país als socialistes i ha dubtat que els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra hi estiguin d’acord.

Sabrià ha assegurat que la tria de Junts per Catalunya els sap “molt de greu” i que el sentiment que tenen els republicans és que es queden “sols” en l’espai dels drets civils i polítics i en la “solució a través” de les urnes. Amb tot, i com ja ha indicat l’encara vicepresident de la Diputació de Barcelona i candidat d’ERC a la presidència de l’ens, Dionís Guiteras, Sabrià ha confiat que Junts per Catalunya pugui canviar de parer abans de la constitució de l’ens provincial. 

Després d’aquest pacte, que des de JxCAT justifiquen perquè “ERC no havia fet cap oferta”, i perquè “després de 26 pactes amb el PSC per arrabassar-nos l’alcaldia”, no se senten “moralment obligats” a pactar a tot arreu amb els republicans. Sigui com sigui, tant ERC com JxCAT no amaguen que les relacions al Govern de Quim Torra quedaran tocades. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa