El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC augura "un contenciós profund" amb l’Estat pel model d’horaris comercials
  • CA

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha apostat  per preservar el model català d”èxit’ i ha carregat contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, qui va avançar ahir la seva voluntat de dur a terme “actuacions concertades” amb les comunitats autònomes per els flexibilitzar horaris comercials.

Ridao ha augurat un “contenciós profund” amb el govern espanyol i que “se n’haurà de parlar i negociar”. El dirigent d’ERC ha acusat Zapatero de voler imposar la unitat de mercat’ amb una ofensiva” uniformitzadora i loapitzadora en el terreny econòmic”.

Segons Ridao, el govern espanyol “respon a la pressió de les grans superfícies comercials que volen una liberalització total del sector en contra del petit i mitjà comerç”.

En contra la reforma de pensions de Zapatero

Per altra banda, Ridao ha criticat la reforma de les pensions i ha manifestat que aquesta negociació és una història que no acaba i que “tindrà final trist i serà una reforma del sistema de pensions del gust del directori europeu”. Ha assegurat que ERC “està disposada a una reforma del sistema de pensions, però en cap cas”, ha afegit, “a l’allargament de l’edat de jubilació fins els 67 anys” i que hi hagi presa. Ridao ha defensat que l’allargament de l’edat de jubilació només seria acceptable si aquest fos “voluntari i incentivat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa