El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC arxiva l’expedient a Alfred Bosch pel cas Garcias
  • CA

Finalment, l’executiva nacional d’ERC ha arxivat l’expedient obert a l’exconseller d’Exteriors, Alfred Bosc, sobre el cas Garcias i l’ha exoneat e tota sancio. Aquest expedient va ser obert de forma subsidiària a Bosch en qualitat de superior jeràrquic del Carles Garcias, que sí ha estat sancionat per

Les conclusions de l’expedient consideren que Bosch “va assumir motu proprio les màximes responsabilitats polítiques que se li podrien exigir, en dimitir de manera immediata tant dels càrrecs públics com orgànics quan el cas va transcendir”.

Segons ERC, la instrucció duta a terme constata que Bosch “va actuar guiat pel principi de prudència, i ha quedat provat que va recollir indicis per poder actuar si s’esqueia, com així va fer el 24 de gener cessant Garcias, molt abans que el cas es fes públic”. L’expedient també finalment exoneraBosch per presumpta negligència en l’abordatge del cas.

Garcias, sancionat 

Pel que fa Garcia, la comissió de Garanties Estatutàries considera que els fets coneguts són susceptibles d’una falta greu i suposen l’expulsió del partit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa