El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC aguanta l’abstenció malgrat l’atac de la JEC
  • CA

La direcció d’ERC manté la decisió del consell nacional, una abstenció que permetrà investir el socialista Pedro Sánchez com a nou president espanyol. Així ho ha acordat aquest matí en una densa i llarga reunió de l’executiva a la seu de la formació a Barcelona per analitzar la decisió de la Junta Electoral Central d’ahir la nit d‘inhabilitar el president Quim Torra i el president dels republicans Oriol Junqueras. “Si ens ataquen, nosaltres aguantem”, ha advertit el vicepresident del Govern i president adjunt d’ERC, Pere Aragonès, en la roda de premsa posterior al conclave de la direcció de la formació. 

“Què més es pot fer?” o “Quina és l’alternativa?” eren les respostes en format de pregunta que comentaven els assistents a la trobada quan abandonaven la seu. De fet, a mida que avançava el matí, la reunió i el debat d’investidura els dubtes sobre si mantenir l’abstenció s’anaven esvaïnt. I ha reblat el clau, Aragonès, que entèn que la millor manera d’afrontar l’atac de la JEC és mostrar el suport parlamentari al president Torra, i demana al PSC i Comuns que s’hi sumin i mantenir l’abstenció en pro del diàleg. 

“La dreta i l’extrema dreta intenten rebentar per la porta de darrera el que decideix la ciutadania”, ha apuntat. Per Aragonès, la JEC és un instrument de la “claveguera de l’Estat” conxorxada amb PP, Vox i Cs. “Ha estat un atac a les institucions catalanes, però també a les institucions democràtiques, al servei de l’oportunitat del calendari perquè la dreta i l’extrema dreta no han acceptat el resultat electoral”, ha remarcat. 

Aragonès s’ha compromès a defensar el president Torra al Parlament i al Congrés de diputats. En aquest sentit, ha reclamat “blindar la institució de la presidència de la Generalitat” en el ple convocat aquesta tarda al Parlament. “Instem a una resposta àmplia i apel·lem als grups de tradició catalanista, al PSC i als Comuns, que la seva defensa de les institucions catalanes, autogovern i democràcia es posicioni en contra de la JEC”, ha subratllat. 

“Persistim en l’aposta de la negociació, si es pensen que ERC ho deixaria córrer o malbarataria l’oportunitat de forçar l’estat a una negociació, s’equivoquen; a finals d’aquest mes el Torra encapçalarà la Mesa de negociació entre els dos governs”, ha conclòs.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa