El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC acusa Torra de “manipular la realitat”
  • CA

El president del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, ha acusat aquest dimecres el president de la Generalitat, Quim Torra, de “manipular la realitat” i “exculpar” la Junta Electoral Central (JEC) i el Tribunal Suprem (TS). En una publicació a Twitter després que Torra hagi exigit al president del Parlament, Roger Torrent, recuperar l’escó després de les vinculacions de membres de la JEC amb Cs i PP, Sabrià ha recordat que qui retirà l’escó i “segresta el vot” de Torra és la JEC i el TS i no Torrent. “El que fa el Parlament és recórrer aquesta decisió injusta per revertir la situació”, ha argumentat Sabrià.

Després de mantenir que la JEC i el TS són “qui ha usurpat l’acta de diputat de Quim Torra i qui en segresta el vot”, han subratllat que és una decisió “injusta i impròpia” d’un estat democràtic.

Així, fonts republicanes han manifestat que és “profundament irresponsable exculpar la JEC i el Suprem d’un fet gravíssim, per intentar desgastar políticament Torrent”.

Les mateixes fonts han expressat que el Parlament va recórrer la decisió per intentar revertir la situació. “El president del Parlament doncs combat la decisió injusta del Suprem i la JEC i alhora garanteix la seguretat jurídica i que els acords que adopti el Parlament siguin eficaços i vàlids”, apunten les fonts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa