El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC acusa la Mesa del Senat de cometre un “greu error” amb Romeva
  • CA

La portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortés, ha acusat la Mesa del Senat de cometre un “greu error” amb la suspensió del senador republicà Raül Romeva i ha avisat que el partit arribarà “fins al final” jurídicament per “esmenar” la decisió. Cortés ha recordat que Romeva va ser el senador més votat de Catalunya el 28-A i ha lamentat que la Mesa de la cambra alta està “vulnerant els drets fonamentals i polítics” tant de Romeva com dels seus votants. Sobre el fet que ERC es quedi sense poder formar grup propi com a conseqüència de la suspensió de Romeva, la portaveu dels republicans ha negat que es tracti de cap “error”, tal com ha dit el senador del PP, Rafael Hernando, i ha dit que buscaran solucions per constituir-se com a grup. La Mesa els ha donat cinc dies per fer una nova proposta.

 

ERC va cedir quatre dels tretze senadors republicans a JxCat perquè pogués constituir-se com a grup. Així doncs, ERC es queda amb nou senadors per formar grup -compta amb un d’EH Bildu- i no arriba als deu necessaris per tenir-ne de propi. Fonts parlamentàries han apuntat que dijous el Parlament basc hauria de designar un nou senador autonòmic d’EH Bildu, que podria completar el grup d’ERC. 

 

El senador de JxCat, Josep Lluís Cleries, també ha comparegut en roda de premsa després de la reunió de la Mesa i ha dit que la suspensió és una “vergonya democràtica”. Cleries ha mostrat “col·laboració absoluta” amb ERC en relació a la formació de grup i “sol·lidaritat”. El senador de JxCat ha insistit que la decisió de la Mesa és una “gran injustícia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa