ERC acusa el Govern de no voler "enfrontar-se amb Madrid" amb les vegueries i la Llei de consultes

Joana Ortega aparca la nova ordenació territorial per la crisi, un fet que Ridao veu com "una excusa de mal pagador"

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha acusat aquest diumenge el Govern de "no voler enfrontar-se amb Madrid" i tornar a "l'oasi de les aigües estancades" de l'època de Jordi Pujol quan ha decidit aparcar les vegueries aquesta legislatura per la crisi econòmica o hagi anunciat una reforma de la Llei de consultes per tal que no sigui necessària l'autorització prèvia de l'Estat.

Des de Terrassa, Ridao creu que el fet que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, digui que les vegueries no són una prioritat pel Govern per l'actual context de crisi és una "excusa de mal pagador", ja que "no és veritat" que la creació d'aquest nou nivell d'administració "suposi més costos, sinó tot el contrari".

En unes entrevistes a TV3 i La Vanguardia, la vicepresidenta del Govern ha assegurat que el desplegament de la Llei de vegueries no està a l'agenda de l'executiu i que no s'entendria crear un nou nivell de l'administració en plena crisi. També ha assegurat que l'executiu vol modificar la Llei de consultes per "donar més cobertura al Govern" a l'hora de convocar consultes i que no sigui necessària l'autorització prèvia del govern espanyol.

Per Ridao, el Govern de CiU és "el Govern de qui dia passa, any empeny, del nostre mal no vol soroll o del menjar poc i pair bé". El secretari general d'ERC ha defensat la Llei de vegueries -impulsada pel seu partit en l'anterior executiu- tot dient que aquesta reforma dels nivells de l'administració, que haurien de substituir les diputacions, "han de racionalitzar i simplificar el mapa administratiu de Catalunya".

El dirigent republicà ha negat que la creació de vegueries "suposi més costos, sinó tot el contrari", ja que "simplifica" i permet "fer més propera l'administració al ciutadà".

"L'argument de la crisi és una excusa de mal pagador per no enfrontar-se amb Madrid, perquè posar en marxa les vegueries suposa l'hostilitat del govern espanyol i proposar a Madrid una llei que alteri els actual límits provincials", ha assegurat, i "aquest Govern no s'hi vol enfrontar".

 
 

Comentaris