El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’entorn de Torra considera la sentència “fluixa jurídicament” i fàcil de recórrer
  • CA

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que inhabilita un any i mig el president Quim Torra per desobeir la Junta Electoral Central per no despenjar el llaç groc del balcó del Palau de la Generalitat és “fluixa” jurídicament, segons han opinat fonts de la defensa i de l’entorn del president. Així, han detectat alguns punt febles com referències a una llei de procediment administratiu del 1992 ja derogada o l’esment al fet que els eurodiputats només representen els seus països, cosa que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dit aquest mateix dijous que no és així.

Fonts de la defensa consideren que el tribunal ha tornat a perdre l’oportunitat de pronunciar-se sobre les qüestions prejudicials que van presentar al final del judici i que van rebutjar en el mateix judici, com per exemple la composició del tribunal o del magistrat instructor. També consideren que la via penal contra Torra hauria d’haver estat posterior a la via contenciosa-administrativa.

Tot i que ja s’esperaven el sentit de la sentència, les mateixes fonts han explicat que el recurs al Suprem reiterarà els arguments que ja van anunciar durant el judici, amb l’afegit de contrarestar els arguments de la mateixa sentència i utilitzant alguns dels arguments del TJUE en la sentència favorable a Oriol Junqueras.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa