El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Entitats de juristes es revolten contra una conferència del fiscal Zaragoza a l’ICAB
  • CA

Enuig entre les entitats de juristes de Catalunya en defensa dels drets humans després que el Col·legi d’Advocats de Catalunya hagi convidat el fiscal Javier Zaragoza, fiscal de Sala del Tribunal Suprem, a pronunciar una conferència a la seu de l’ICAB sobre la rellevància constitucional del Ministeri Fiscal el proper divendres 3 de juliol. Una vintena d’entitats han signat un manifest de rebuig, en què titllen de “vergonya” que “per parlar de la rellevància constitucional del Ministeri Fiscal es convidi precisament l’home que ha transgredit una i altra vegada allò que esdevé essencial per a qualsevol fiscal: la defensa dels drets de la ciutadania”. Els signants del manifest remarquen que a Zaragoza se’l coneix per “la seva obstinació en canviar radicalment els fets en el procés contra els líders socials i polítics catalans”, però a més, és la persona !que es va negar a que se seguís amb la investigació de les tortures produïdes a Guantánamo i que es va oposar al processament de tres militars dels Estats Units imputats per l’assassinat del càmera José Couso l’abril de 2003.

“La vergonya que sentim les entitats sotasignades és immensa. La degana, i la seva Junta, s’ha aliat amb qui ataca drets i llibertats sense rubor. Amb qui no ha respectat la voluntat pacífica de la majoria de la ciutadania catalana; amb qui no li importa la veritat sinó castigar una manera de fer, de pensar i de parlar. Amb qui vol, en definitiva, l’aniquilament de la dissidència. Ni nosaltres, ni la ciutadania que defensem, volem degans, ni col·legis professionals com aquest”, sentencia el manifest.

Aquestes són les entitats signants: Coordinadora de l´Advocacia de Catalunya; Associació de Juristes pels Drets Humans del Maresme; Associació d´Advocats d´Osona per la Defensa dels Drets Humans; Associació de Juristes per les Llibertats de les Terres de l´Ebre; Associació Advocacia per la Democràcia de Lleida; Plataforma Constituïm; Associació Atenes Juristes pels Drets Civils; Drets; Associació Més Drets Humans Terrassa; Compromes@s; Querellants per la República; Col·lectiu Maspons i Anglasell; Associació Voluntaris Dret Defensa Girona;  Col·lectiu Praga; Sectorial de Juristes Assemblea Nacional Catalana; Associació Advocats Voluntaris Reus; Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans; Juristes per la República Tarragona; Alerta Solidària; Democràcia i Justícia per Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa