Entitats internacionals donen suport a mantenir la prohibició dels toros a Catalunya

El conseller Rull assegura que articularan "totes les actuacions normatives que calgui" davant la possibilitat que el TC permeti les curses de braus

 

Entitats animalistes de nou països europeus han expressat el seu rebuig a les corrides de toros a Catalunya davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional (TC) n'aixequi la prohibició. Aquestes entitats, que representen 20 milions de socis arreu del món, han participat a la reunió entre la Plataforma Prou i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, aquest dimecres al vespre al Parlament.

 

 

A la sortida de la trobada, Rull ha assegurat que el Govern articularà "totes les actuacions normatives que calgui per garantir que les corrides de toros no tornin a Catalunya". "El Constitucional pot fer totes les sentències del món, però nosaltres ens posicionarem a favor del que sobiranament va decidir el Parlament, emparat en el llenguatge universal dels drets dels animals, davant un llenguatge identitari i particular, com és el de la 'fiesta nacional española'", ha afirmat Rull. A la trobada, també hi han participat els grups parlamentaris de JxSí, el PSC, CSQP i la CUP.

 

Comentaris