El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les entitats independentistes convoquen protestes al vespre contra les detencions
  • CA

Les entitats independentistes han convocat els ciutadans aquest dimecres al vespre a totes les places dels pobles i ciutats de Catalunya per protestar contra l’operació que la Guàrdia Civil ha dut a terme i que ha comportat registres i diversos detinguts relacionats amb el procés. Així ho ha explicat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, des de la plaça Sant Jaume de Barcelona, on ella i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, han acudit a l’acte conjunt de rebuig de l’independentisme a l’operació engegada aquest dimecres. Segons Paluzie, les concentracions han d’expressar “la unitat davant la repressió i el crit de ‘prou repressió’ dels ciutadans”.

Mauri, en una breu intervenció davant la premsa, ha definit l’operació com una “nova jornada de vergonya democràtica de l’Estat”. “La voluntat de l’Estat de perseguir la dissidència política i l’independentisme no s’atura, tampoc en pandèmia. Es torna a demostrar que si ets independentista a l’Estat poden entrar a casa teva a quarts de 8, regirar-t’ho tot, amb acusacions falses i portar-te a la justícia, que pots acabar a la presó, a l’exili o perseguit. És l’únic projecte pol que té l’Estat per a l’independentisme, la persecució política”, ha dit Mauri.

El dirigent d’Òmnium, a més, creu que amb operacions com aquesta es demostra que “l’independentisme democràtic no té cabuda a l’Estat” i que “davant la repressió és més important que mai la mostra d’unitat”. “No podem mostrar cap esquerda. Però també és moment de passar a la proposta i deixar clar que si a l’Estat no és possible ser independentista, hem de marxar immediatament. I avui és una mostra més. Cal la proposta per seguir avançant i culminar la llibertat”, ha dit Mauri, que ha volgut també mostrar el seu “suport i solidaritat” amb els investigats i les seves famílies. Per últim, ha reclamat a l’independentisme que “s’ l’única manera de dialogar que té l’Estat és la repressió, cal una resposta àmplia, unitària, deixant clar que hi ha un projecte polític guanyador per emancipar-de de l’Estat que els vol empresonats”.

Des de l’ANC, Paluzie ha qualificat l’operació de “causa general contra l’independentisme”. “Tots els detinguts i investigats són persones vinculades d’una manera o altra al moviment independentista i és per això que els persegueixen i per això els han detingut”, ha dit. De la mateixa manera, ha demanat que “davant un Estat que només té l’objectiu de posar en marxa tots els seus tentacles de poder per a acabat amb el moviment independentista, presumpció d’innocència per davant de tot, i més avui”.

Per últim, Paluzie ha insistit que “no s’acabarà la repressió fins que no hi hagi independència”. “El compromís de l’ANC és treballar incansablement fins a assolir aquest objectiu”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 28, 2020 | 14:37
    Gonzalo octubre 28, 2020 | 14:37
    Recordad laZis: a las 10 de la noche, todos en casita.
  2. Icona del comentari de: Jordi a octubre 28, 2020 | 15:00
    Jordi octubre 28, 2020 | 15:00
    Todos panyaguados....de verdad queriditos fanáticos......parecéis tontos. Abrid los ojos loquitos
  3. Icona del comentari de: Jaume a octubre 28, 2020 | 15:32
    Jaume octubre 28, 2020 | 15:32
    Convoquen protestes al vespre pero l´article no diu quines protestes, ni a on, ni a quina hora, ni res de valor en respecte això. Potser no posar-ho al titular si no heu d´expandir. Res ja mrarem el tuiter per a estar informats.
  4. Icona del comentari de: Pepe a octubre 28, 2020 | 15:59
    Pepe octubre 28, 2020 | 15:59
    El que Espanya diu als independentistes del parlamentet, si n'hi ha, és que declarin i facin efectiva l'independència d'una puta vegada, cony!
  5. Icona del comentari de: Jordi Tururù a octubre 28, 2020 | 23:02
    Jordi Tururù octubre 28, 2020 | 23:02
    jo jo jo jo jo ...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa