El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Ens va atropellar somrient i desafiant”
  • CA

En només dues hores, el magistrat Félix Guevara s’ha ventilat la vista d’aquest matí sobre els atemptats del 17A del 2017 a Barcelona i Cambrils. Tot i la brevetat, la intensitat ha estat al màxim nivell. Una primera part de la vista ha estat dedicada als Mossos que van resultar ferits per l’atropellament de Younnes Abouyaaqoub en el control de la Diagonal de Barcelona, durant la seva fugida. “Ens va atropellar desafiant i somrient”, han explicat els agents 5.520, la sergent 4 998 –ferida–, el 12.704 i el 15.497 que formaven part del dispositiu de cinc vehicles que articulava el control.

Els operatius dels Mossos han admès que durant l’operació Gàbia –el tancament perimetral de la ciutat per evitar la fugida– no tenien cap fotografia del sospitós. De tota manera, van deduir que, per la manera que el Ford Focus que els va envestir, havia d’estar relacionat amb l’atemptat de la Rambla. L’agent 12.704 ha confessat al tribunal que “no podria recordar la cara del conductor, només que somreia”.  La sergent 4.998, que només en recorda “l’accelerada” i el capó del cotxe sobre els seus genolls. També l’agent 17.388 ha detallat com va desenfudar l’arma i va disparar contra el vehicle per evitar més ferits. De fet, va tocar un altre vehicle també, un Citroën. El cap de la unitat d’investigació criminal de la regió metropolitana sud dels Mossos, que en va fer l’atestat, l’inspector 1.914, ha assegurat que Younnes va tenir “sort” perquè les bales van passar a prop seu.

El vehicle, robat a Pau Pérez –també assassinat d’una ganivetada pel mateix Younnes–, va ser trobat pràcticament dues hores després en un aparcament de Sant Just Desvern, amb el cadàver dins. La troballa del vehicle, gràcies a un testimoni, els va fer pensar en un primer moment en un homicidi. El cap del dispositiu del control, el mosso 5.520 ha admès que el sospitós els va despistar en sortir “súper ràpid” i esmunyir-se per la primera sortida de l’autopista AP7 sentit sud. Per això van perdre la pista. Els dos agents atropellats pateixen estrès post-traumàtic i han estat reconeguts com a víctimes del terrorisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa