El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hernández insisteix en la “nota” i aporta un mail per acreditar que els EUA van advertir del 17A
  • CA

El segon en comparèixer aquesta tarda a la comissió d’Investigació del Parlament ha estat l’exdirector d’El Periódico de Catalunya, Enric Hernàndez. Una compareixença marcada per la informació que en el seu dia va publicar sobre una “nota de la CIA” que advertia els Mossos d’un atemptat gihadista a Barcelona. Hernàndez ha aportat a la cambra, un mail inèdit que contenia una nota d’advertència d’un atac terrorista que consta en el sumari de l’Audiència Nacional que el responsable d’informació del cos d’aleshores, el comissari Manel Castellví, va remetre al Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la tarda del 18 d’agost. Així mateix, Hernàndez ha assegurat haver estat víctima d’un linxament mediàtic i d’advertir que a Catalunya, la “llibertat de premsa està amenaçada”.

 

D’aquesta manera, l’exdirector de ‘El Periódico de Catalunya’, ha assegurat que el Major Trapero, sabia, almenys des de l’endemà dels atemptats de Barcelona i Cambrils que els serveis d’intel·ligència dels Estats Units havien advertit la policia catalana d’un possible atropellament massiu a la Rambla. Concretament, Hernàndez ha aportat a la comissió un correu electrònic que el sergent sotscap de la unitat de coordinació d’intel·ligència va enviar al comissari en cap d’Informació, Manel Castellví, i que aquest va reenviar al cap del cos. 

 

El document, inèdit, forma part del sumari del cas a l’Audiència Nacional. En el correu s’adjuntava la nota, que advertia que era una “entrega secreta dels Estats Units a Espanya” del 25 de maig anterior. En la comunicació s’explicava que el seu enllaç els havia dit informalment que la nota ja la tenien els serveis de seguretat espanyols.

 

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa