Endavant demana a l'independentisme "articular un boicot" al 10-N per deslegitimar-lo

L'organització de l'Esquerra Independentista vinculada a la CUP creu que parlar de taula de negociació és "enganyar l'electorat

L'organització de l'Esquerra Independentista Endavant-OSAN, vinculada a la CUP, ha fet una crida als partits independentistes i sobiranistes a "articular un boicot" a les eleccions espanyoles del 10-N per deslegitimar-les. "L'objectiu és restar el màxim de legitimació popular al nou congrés espanyol de cara a començar a plantejar obertament i sistemàtica l'exercici del dret a l'autodeterminació", expliquen. Tot i això, l'organització anticapitalista admet que la fórmula no està concretada perquè dependrà dels suports que rebi la proposta. En un comunicat a premsa, Endavant retreu que parlar de taula de negociació entre Catalunya i Espanya és "enganyar l'electorat per assegurar-se cadires i assessors" i creuen que és "participar en un repartiment d'engrunes amb totes les cartes marcades i tots els altres jugadors en contra".

Endavant aposten per exercir el dret a l'autodeterminació, que creuen que passa per "laminar i deslegitimar el poder central" de l'Estat i fixen com a objectiu la construcció de "la unitat popular" als Països Catalans. També argumenten que la repetició electoral "invalida" la tesi d'algunes formacions independentistes que consideraven que amb el front resultant de la moció de censura a Mariano Rajoy es podria facilitar una taula de negociació amb el govern espanyol i adverteixen que el Congrés dels Diputats és "la negació absoluta" de la sobirania dels Països Catalans.

 
 

Comentaris (2)
Som-hii Fa 4 mesos
Ja estan parlant per parlar però sense concretar res. Buf! Cupaires us ho heu de fer mirar ....
Laie Fa 4 mesos
La humillación que los partidos independentistas han recibido en el Congreso por parte de Sánchez, su gobierno y su partido, hace evidente la inutilidad de estar en el Parlamento español. Cualquier defensa en pro de los intereses de Cataluña para justificar la presencia independentista, no pasa de ser interés partidista para recibir dinero y tener colocados y pagados a sus cuadros.