El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
En el primer consell s’aproven secretaries generals
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reunit per primer cop el seu Consell Executiu pocs minuts després que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i els consellers hagin pres possessió del càrrec.
La reunió ha servit per nomenar la majoria de secretaris generals, tot i que en quedaran encara alguns pendents i no es descarta que hi hagi una segona reunió de l’executiu divendres per acabar aquests nomenaments.

Per primer cop, Mas s’ha assegut a la sala de reunions del Govern com a president. Una de les imatges més esperades era veure al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, formant part del nou Govern de la federació nacionalista.

Un dels mes nerviosos davant aquest esdeveniment ha estat el conseller d’Interior, Felip Puig, que ha entrat i sortit diverses vegades, mirant el rellotge, i alertant davant dels mitjans de comunicació que no podia ser que el primer Consell Executiu comencés amb retard.

L’últim en entrar a sala ha estat el president de la Generalitat, que s’ha trobat just a la porta amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Ja dins de la sala, el president de la Generalitat s’ha assegut entre la vicepresidenta, Joana Ortega, i el secretari del Govern, Germà Gordó. Just davant de Mas, a l’altra banda de la taula, s’hi ha assegut el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, entre Lluís Recoder i Josep Maria Pelegrí.

A partir de gener, el Govern preveu mantenir la dinàmica de reunir-se els dimarts. Francesc Homs serà el portaveu, és a dir, serà la veu de l’executiu i explicarà els acords que prengui el Consell Executiu. Tot i això, no es descarta que a cada roda de premsa el pugui acompanyar un conseller per explicar el tema més rellevant aprovat pel Govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa