El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs i PSC estenen l’ombra del dubte sobre les empreses públiques
  • CA

Cs i PSC han estès aquest dijous l’ombra del dubte sobre les empreses públiques de la Generalitat en el marc de la comissió de la Sindicatura de Comptes al Parlament de Catalunya. El síndic major, Jaume Amat, ha presentat un informe de fiscalització dels comptes d’aquestes empreses i dels consorcis, les fundacions i les entitats autònomes no administratives del Govern, corresponent als exercicis 2015 i 2016.

La diputada de Cs Maialen Fernández ha criticat “la gosadia” d’algunes d’aquestes entitats “de no presentar els comptes” i ha qüestionat la “nefasta gestió” que hauria motivat que s’hagi pogut “dilapidar diners”. La diputada s’ha preguntat per quina raó les empreses públiques “es permeten el luxe de no presentar els seus comptes” i ha afegit que “hem de ser més exigents amb el que es fa amb els nostres diners”.

De la seva banda, el diputat socialista Òscar Ordeig ha dit que cal plantejar “si hi ha hagut un abús” per part dels entitats i si han funcionat “com es requeria”. També ha mostrat la necessitat de determinar “si tenen el control i la transparència que requereixen”. Ordeig ha apostat per una major fiscalització “cas per cas” de les entitats, sobretot d’aquells que presenten “irregularitats amb freqüència”, sobretot en l’àmbit de la salut i els serveis socials.

No busquen beneficis econòmics

ERC i JxCAT han sortit en defensa de les entitats. La diputada d’ERC Lluïsa Llop ha destacat la reducció progressiva del nombre d’entitats els darrers anys, però ha advertit sobre els “criteris economicistes” i ha recordat que es tracta d’empreses que ofereixen un servei públic i no busquen beneficis econòmics, per això tenen pèrdues.

En la mateixa comissió, els diputats han debatut sobre l’informe de fiscalització del Consell Català de l’Esport, òrgan autònom que depèn del departament de Presidència. L’informe ha suscitat una discussió sobre presumptes irregularitats en la gestió d’aquest ens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa