Els votants de Manuel Valls se senten abandonats i insultats

El protocandidat de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona no apareix per l'Assemblea Nacional francesa des del passat mes de juliol i hi ha un clam a la seva circumscripció per exigir-li que deixi l'acta de diputat

 

"No em pregunti, que diria massa veritats!", diu una senyora, enfadadíssima, quan un reporter de televisió li pregunta pel diputat Manuel Valls. A la demarcació d'Evry, Illa de França, (una ciutat de les dimensions de Mollet) Valls va obtenir una victòria ajustadíssima -només 139 vots de diferència- que li va permetre renovar com a diputat fa poc més d'un any i integrar-se com a independent en el grup de la majoria presidencial, que havia tingut el detall de no presentar candidat en aquella zona. A França el sistema electoral és majoritari a doble volta per circumscripcions, així que els ciutadans s'han pres molt malament l'absència del diputat Valls a causa de la seva aventura barcelonina, perquè consideren que mentrestant ningú no està defensant els seus interessos a París, tal i com s'havia compromès Manuel Valls fa només un any.

 

La tempesta es va desencadenar quan el propi Valls va fer un tuit amb els seus peus damunt d'una vorera de Barcelona. La seva oponent a les passades eleccions, Farida Amrani, va respondre amb una fotografia paral·lela, però a Evry. Amrani fins i tot ha encapçalat una petició de signatures per demanar la dimissió de Valls, a qui qualifica de diputat fantasma. El clam és tan massiu que fins i tot alguns dels seus col·laboradors polítics han demanat públicament que plegui d'un escó que està buit des de fa mesos, però del quan continua cobrant-ne el sou. A França, la carrera política de Manuel Valls es donava per acabada. Ara, també a Evry.

 

 

 

 

 

Comentaris