El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els tribunals belgues ajornen el cas de Valtònyc fins al 24 de desembre
  • CA

Els tribunals belgues han ajornat altre cop aquest dimarts el cas de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, a l’espera de tenir resposta del Tribunal de Justícia de la UE a les qüestions plantejades pel Tribunal d’Apel·lació de Gant fa uns mesos. La nova data fixada pels jutges de Gant és el 24 de desembre, segons ha confirmat a l’ACN Simon Bekaert, advocat del raper. Davant de dubtes sobre l’enaltiment del terrorisme, un dels tres delictes que consten en l’euroordre contra Valtònyc, al novembre els jutges belgues van plantejar dues qüestions prejudicials al TJUE, que encara no s’ha pronunciat sobre la consulta.

L’Estat reclama el cantant per complir una pena de presó de tres anys i mig pels delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces per les lletres de diverses cançons que va escriure i pujar a Internet. Sobre els altres dos delictes, a banda d’enaltiment del terrorisme, que consten en la petició espanyola perquè Bèlgica entregui Valtònyc, el Tribunal d’Apel·lació no s’ha pronunciat, ja que per ara s’ha centrat en el primer.

La justícia belga ja va dictaminar en primera instància en contra de l’extradició de Valtònyc a Espanya, però la decisió va ser recorreguda per la fiscalia flamenca en nom de l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa