El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els toros fan augmentar les tensions entre Madrid i Catalunya, segons la premsa internacional
  • CA
Tornen les curses de braus? | ACN

 

“El màxim tribunal d’Espanya revoca la prohibició de les curses de braus a Cataluya”. The Telegraph, un dels diaris més prestigiosos del Regne Unit, dedica un article a analitzar com afectarà la decisió de Tribunal Constitucional d’anul·lar la prohibició de les corrides de toros a Catalunya.

 

Diu The Telegraph que la decisió, àmpliament criticada per les associacions animalistes podria fer “augmentar les tensions entre Madrid i la regió separatista”. També equipara aquesta resolució del TC amb les moltes altres que darrerament el tribunal espanyol ha fet en contra dels interessos catalans, “mesures”, diu The Telegraph, “encaminades a crear institucions per a una Catalunya independent”. 

 

Article de ‘The Telegraph’ | The Telegraph

Financial Times ha estat un dels altres diaris de referència que ha fet menció al tema. “El tribunal de Madrid contra la prohibició de les curses de braus a Catalunya”, diu el titular. 

 

Assegura el diari britànic que aquesta qüestió esdevé “un nou front” en el conflicte que ha esclatat entre Madrid i Catalunya

 

“El torer i el toro és un patrimoni cultural”. És el provocatiu titular de l’alemany Tagesschau, que assenyala que malgrat la crueltat d’aquesta tradició, el Tribunal Constitucional defèn el seu “caràcter cultural” per tombar la prohibició a Catalunya.

 

La notícia també arriba a Alemanya | Tagesschau

 

I també l’Agence France Press recull la notícia, destacant que aquesta decisió farà “incrementar” les tensions entre Madrid i Catalunya.

 

També afegeix que la decisió representa “una victòria significativa pels partidaris d’aquesta tradició de segles” però que es contraposa amb les reclamacions de les organitzacions animalistes, que consideren les curses de braus “un esdeveniment cruel i anacrònic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa