El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els testimonis ratifiquen la versió de Jordi Borràs
  • CA

 

 

Doble declaració al Jutjat d’Instrucció número vuit de Barcelona per l’agressió que va patir el fotoperiodista d’El Món, Jordi Borràs, per part d’un inspector del Cos Nacional de Policia el passat 16 de juliol. Borràs ha declarat en condició d’imputat,  a primera hora del matí i ha repost a les preguntes dels advocats de l’Ajuntament de Barcelona, -personat en el cas-, del policia imputat, de la Jutgessa així com del Fiscal especialitzat en delictes d’Odi, Miguel Ángel Aguilar.  Els testimonis han corroborat la versió del fotoperiodista i l’inspector ha acceptat l’agressió però perquè “va repel·lir una agressió anterior” de Borràs. 

 

Després de tres quarts d’hora de declaració, Borràs s’ha sentit “alleujat” perquè té “la certesa que explicant el que va passar, la versió del policia no s’aguanta per enlloc i caurà pel seu propi pes”. Pel fotoperiodista, especialitzat en extrema dreta, el cas i la denúncia del policia és el “clímax de cinc anys d’amenaces”. 

 

Borràs ha reiterat el contingut de la seva denuncia en què va detallar que l’acusat el va increpar i agredir mentre clamava “Visca Franco!” sense qui hagués cap agressió prèvia. El policia també el va denunciar per haver-lo insultat i agredit. Borràs va haver de ser atès pels serveis mèdics. 

 

Per la seva banda, el policia, inspector de la Brigada d’Informació, denunciat i imputat, s’ha ratificat en la seva denúncia. Concretament que Borràs el va agredir a crit de “Puta Espanya i Puta Policia”. Ara bé, ha reconegut que va agredir al periodista perquè “repel·lir una agressió anterior”. Segons ha explicat Carla Vall, advocada del fotoperiodista, la versió del policia és “inversemblant, curiosament inversemblant”.

 

En aquest sentit, alerta que l’inspector de la policia ha assegurat que Borràs el va agredir amb un cop de puny al front, una lesió que no apareix en l’atestat mèdic aportat, i si altres “rascades”. El policia ha manifestat que va ser Borràs qui el va reconèixer i li va dir “puta Espanya i Puta policia”. Una situació poc creïble perquè ha reconegut que no es coneixen i perquè el policia no fa tasques de carrer. Vall considera que l’agressió és un cas “claríssim d’odi” a la vista del que han dit els testimonis assegurant que quan pegava cridava “Viva Franco!”. 

 

També han declarat al llarg del matí els Mossos que van assistir, el testimoni que va telefonar al 112 i tres testimonis visuals més.Els Mossos han detallat a la instructora que van acudir pensant que es tractava d’un robatori amb violència i que es van trobar en la situació.

 

Per la seva banda, els testimonis han reblat la versió de Borràs. No han pogut detallar l’inici de l’agressió, però sí tots han narrat de la mateixa manera com el policia agredia a Borràs tant dempeus com quan el tenia agafat al terra al crit de “Viva Franco!”.  

 

La Fiscalia, dirigida pel cap del servei de delictes d’Odi, ni cap part no ha demanat mesures cautelars. El proper 22 de novembre hi hauran més declaracions. El policia, de moment, no ha estat rebaixat de servei. 

Jordi Borràs enraona amb l'editor i director d'El Món, Ramon Grau i Salvador Cot
Jordi Borràs enraona amb l’editor i director d’El Món, Ramon Grau i Salvador Cot | Cristóbal Castro

 

Més informació en breu

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa