El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els taxistes criden a col·lapsar l’aeroport i Port de Barcelona el 27 de juliol
  • CA

 

Els taxistes estan preparant una nova protesta pel 27 de juliol amb la qual preveuen col·lapsar l’aeroport del Prat i el Port de Barcelona i, així, arrencar el compromís del Ministeri de Foment d’asseure’s a dialogar amb el sector. En declaracions a Europa Press, el portaveu del sindicat Élite Taxi Barcelona, Tito Álvarez, ha explicat que els esforços se centraran a dificultar l’accés i a deixar sense servei aquestes dues infraestructures, que depenen de Foment.

 

“La mobilització afectarà infraestructures estratègiques de Foment, com ports, aeroports, carreteres, peatges… a veure si així s’asseuen a negociar ja d’una vegada amb nosaltres”, ha afirmat Álvarez, que ha lamentat que el Ministeri no ha mantingut cap trobada amb les entitats convocants de la protesta. Els taxistes han convocat ja tres protestes a nivell nacional contra plataformes com Uber i Cabify i exigeixen a Foment que es respecti la proporcionalitat d’una llicència de vehicle de lloguer amb conductor (VTC) per cada 30 de taxis, tal com fixa la normativa.

La protesta del 27 de juliol, que s’ha batejat com operació de la Serna en al·lusió al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, s’iniciarà a les 6.00 del matí d’aquest dijous i finalitzarà a la mateixa hora del divendres, i preveu mobilitzar uns 5.000 taxistes a Barcelona. Aquesta mobilització també s’ha convocat a nivell nacional per la Confederació de Taxistes Autònoms d’Espanya (CTAE), la Mesa Estatal del Taxi (Mesa) i la Federació Éite Taxi Espanya (FETE).

 

A finals de juny, el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa, es va reunir amb representants d’associacions del taxi per pactar mesures que evitin l’intrusisme en el sector, i entre les acordades va destacar la creació d’una comissió de seguiment sobre l’atorgament per part de l’Estat de noves autoritzacions per VTC. També es potenciarà el control i inspecció a les zones on es poden produir més serveis irregulars i es reforçaran els efectius d’inspecció, alhora que es treballarà per aclarir la interpretació de la normativa sobre les condicions operatives dels serveis de lloguer de VTC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa