El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els taxistes amenacen de bloquejar el port i l’aeroport en la segona jornada de vaga
  • CA

 

Els taxistes amenacen de bloquejar el port i l’aeroport a partir de les 9 hores en la segona jornada de vaga per tal de demanar que s’aixequi la suspensió cautelar del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que limita la presència de vehicles amb llicències VTC a la zona. El portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez, ha dit que aquest dijous que bloquejaran les infraestructures del Ministeri de Foment per tal de fer “pressió” perquè s’aixequi la suspensió. En aquest sentit, ha reclamat a Foment “voluntat política” per resoldre el conflicte entre el sector del taxi i les VTC i ha remarcat que “aclarint alguns articles” del reglament de l’AMB “es podria solucionar el problema”. Els taxistes, que inicialment han convocat vaga dimecres i dijous, ja han plantejat la possibilitat de fer una aturada indefinida si no es torna a aplicar el reglament de l’AMB. En cas que s’aixequi la suspensió, Álvarez ja ha apuntat que es desconvocarà l’aturada.

 

El TSJC ha convocat aquest dijous l’AMB i la Comissió Nacional dels Mercats i Competència a una vista per tal de decidir si aixeca o manté la suspensió del reglament, després que la CNMC interposés un recurs contra la norma i en demanés la suspensió cautelar. El recurs al·legava que el reglament de l’AMB, que contempla la necessitat d’una segona autorització per poder operar a l’àrea metropolitana de Barcelona, afavoreix el sector del taxi. 

  

  

D’altra banda, representants del ministeri de Foment s’han reunit aquest dimecres amb l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona per tal d’informar-los del contingut del recurs que han presentat contra el reglament de les VTC en considerar que envaïa les competències estatals en la concessió de les llicències. En concret Foment impugna els articles 4, del 6 al 19 i del 21 al 24 de la norma, així com la disposició transitòria i les disposicions addicionals primera i segona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa