El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats es manifestaran en contra de les retallades
  • CA

UGT i CCOO de Catalunya han anunciat avui una manifestació durant la primera quinzena de maig en contra de les retallades en els serveis públics plantejats per la Generalitat, a la qual també convocaran altres organitzacions socials que ja van participar en la vaga general del 29 de setembre.

En roda de premsa, el secretari d’UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha avançat que a la fi de mes, tots dos sindicats iniciaran les reunions amb la resta d’organitzacions per “definir quina resposta donar davant les retallades injustes i inútils” del Govern.

Álvarez ha retret que el Govern ha pres la decisió de dur a terme aquestes retallades de forma unilateral, sense debatre-ho ni plantejar-ho en el marc del diàleg social, per la qual cosa ha justificat una mobilització específica en contra de les retallades, a més de la tradicional del primer de maig.

El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha criticat el “cinisme” del Govern en anunciar la pràctica eliminació de l’impost de successions alhora que duu a terme retallades en els serveis públics.

“No podem acceptar que davant problemes conjunturals es facin mesures estructurals”, ha argumentat Gallego, que ha demanat una àmplia participació de la ciutadania per evidenciar el malestar i la necessitat de garantir el model de benestar social construït durant els últims anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa