Els republicans elaboraran un full de ruta per "redefinir" el seu camí

En el consell nacional d'aquest migdia, la formació ha ratificat la direcció del partit

En un exercici d'autocrítica, el líder del partit més perjudicat en aquests comicis, Joan Puigcercós, ha atribuït la davallada d'Esquerra a diversos factors. Per una banda, a la sortida de vot cap a CiU i Solidaritat Catalana i per altra, a la inestabilitat del seu partit i la imatge de divisió de la formació. "Les crisis de govern, el Congrés i les situacions de sortida i escissions ens han fet perdre vots", ha afegit.

El líder d'Esquerra també ha explicat que quan va assumir el lideratge del seu partit "ja assumia que els ciments eren dèbils" però ho va fer per "responsabilitat". Per tant, segons el republicà, "ara és hora de teixir complicitats i de recuperar la confiança".

Un nou full de ruta

Per recuperar aquesta confiança, en l'executiva d'aquest matí, els republicans han ratificat la direcció del partit i han acordat dur a terme un full de ruta, elaborat per experts, que permeti "redefinir el nostre camí". En aquest document els republicans volen aglotinar l'experiència d'aquests anys de govern i, al mateix temps, reconduir les persones vinculades a la formació que van deixar la seva vida professional a l'àmbit privat ara fa set anys.

Puigcercós ha explicat en que aquest document no s'hi volen deixar a ningú i que es presentarà al consell de nacional el proper 17 de desembre. El republicà ha deixat clar que en la seva formació a partir d'avui s'hi obre una nova etapa.

Respecte a CiU, el republicà ha dit que "farem una oposició amb cultura de govern, actitud constructiva i responsable". De fet, els republicans, com la resta de partits, tenen un repte molt important de cara a les properes eleccions municipals, ja que fins ara han ocupat molts consistoris catalans.

 
 

Comentaris