Els primers catalans del 2011 i sense xec nadó

Jasmine, Belkhir, Kaasem i Ivan són els noms dels nascuts poc després de la mitjanit

La més matinera ha estat una nena, Jasmine Iouahidi, que s'ha convertit en la primera catalana del 2011. La nena ha nascut a un quart d'una de la matinada a l'Hospital de Mataró, de Barcelona, de part natural. La nena ha pesat 3,6 kg i és cinquè fill d'una família d'origen marroquí.

Dos minuts després, a les 00.17 ha nascut a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, a Tarragona, el segon nadó de l'any, un nen que es diu Belkhir. El nen, que ha pesat 3,385 kg, ha nascut per part natural i és el primer fill d'una família d'origen marroquí. A Lleida el primer naixement ha estat a les 00.20, a l'Hospital Arnau Vilanova. El nen, que es diu Kaasem, ha pesat 3,750 kg i és el tercer fill d'una família d'origen algerià.

El primer gironí ha estat un nen que ha pesat 3,340 kg i que ha nascut a l'Hospital Sant Jaume de Calella de la Costa, al Maresme. El nen, que ha nascut per part natural, es diu Ivan i és el tercer fill d'una família catalana veïna de Santa Coloma de Farners. Cap d'aquest nens però rebrà el "xec nadó" perquè des d'aquest dissabte, els nounats ja no reben l'ajuda estatal de 2.500 euros. La subvenció feia tres anys i mig que estava en vigor, des que es va aprovar, el 2007.

 
 

Comentaris