Els possibles consellers que no ho van arribar a ser

Diversos noms han circulat des del dia de les eleccions com a futurs consellers, i finalment no han aparegut entre els escollits

Diversos noms han circulat des del dia de les eleccions com a futurs consellers, i finalment no han aparegut entre els escollits. Majoritàriament es tracta d'independents, però també figuren destacats membres de CiU. Compondre un Govern no és una tasca fàcil, com ha reconegut el mateix Artur Mas, ja que hi ha múltiples factors en joc. No només compte el perfil professional i personal del candidat, sinó molts altres factors, com la procedència geogràfica.

La cartera d'Economia, que finalment ha recaigut en mans d'Andreu Mas-Colell, és de les candidats que més ha aparegut a les quinieles. Entre els qui van sonar figuren l'ex delegat de l'Agència Tributària a Catalunya Heribert Padrol, qui semblava el principal candidat a assumir Economia des de l'endemà de les eleccions.

Altres candidats per a aquesta àrea han estat el president d'Abertis, Salvador Alemany, que col·laborarà amb el Govern liderant un consell assessor econòmic; l'exdirector general de ESADE Carlos Losada, i el president de l'Associació Espanyola de Directius, Ramon Adell. També s'havia especulat amb el nom del catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i conseller del Banc d'Espanya, Guillem López Casasnovas, com a conseller de Salut o d'Economia.

Altres opcions per a la cartera de Salut que assumirà Boi Ruiz era el del vicepresident del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, que ha estat un dels fundadors de les joventuts vinculades a CDC, i l'exdirectora de l'Hospital del Mar, Cristina Iniesta, número 15 per Barcelona de CiU com independent. Fonts de CiU han admès que l'àrea més difícil per trobar un conseller era Justícia, ja que havia de complir dos requisits: tenir el beneplàcit d'UDC i ser dona.

L'elegida ha estat la cap dels advocats de l'estat a Catalunya, Maria Pilar Fernández Bozal. S'havien estudiat com candidates a aquest lloc dos independents, l'advocada Silvia Giménez Salinas, la que fos primera degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, i la catedràtica de dret penal i rectora de la Universitat Ramon Llull (URL), Esther Giménez-Salines.

A l'àrea de Cultura, que finalment ha recaigut a Ferran Mascarell, s'havia especulat amb els noms del director editorial d'Edicions 62, Fèlix Riera; la directora de la Fundació Miró, Rosa Maria Malet, i la rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Imma Tubella.

 
 

Comentaris