Els polítics catalans posen sota sospita l'anunci de Zapatero

Mas diu que hi ha "gat amagat" en la proposta de Zapatero, Puigcercós demana que no sigui la mateixa empresa que gestiona Barajas, Herrera diu que és el "darrer gir a la dreta de Zapatero" i Hereu demana la participació de les institucions

En primer lloc, el futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que veu "gat amagat" en la proposta de privatitzar en un 49% la gestió dels aeroports de Barajas i el Prat, que depenen d'AENA.

El líder de Convergència també ha criticat que l'Estat es reservi el control de la gestió de la infraestructura, en gaudir del 51%: "Això és voler donar una sensació que es guanyarà molta autonomia quan l'Estat se'n reserva el control a través de la majoria".

Després el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat avui que l'empresa que gestioni Barajas no sigui la mateixa que controli el Prat i ha assegurat que fer-ho seria un "desastre i un error". Puigcercós també ha dit que "el problema és que la direcció del Part s'ha de decidir des de Catalunya, sigui pública o sigui privada".

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat que no es pot assumir la gestió privada d'aeroports com el de El Prat i ha posat al damunt de la taula la seva preocupació perquè "no hi hagi participació d'Ajuntaments implicats ni de la Generalitat" en la gestió de l'aeroport. Herrera ha criticat així el que considera "l'enèsim gir a la dreta" del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Per últim, L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat que la privatització parcial de l'Aeroport del Prat és "una bona notícia", i suposa un canvi estructural important, però ha indicat que en aquest canvi, hauria d'haver-hi presència de les institucions, i entre elles, de l'Ajuntament de Barcelona.

 
 

Comentaris